OP. DR. MURAT ERDEMİR

Bursa Tüp Bebek Tedavisi

Bursa Tüp Bebek Tedavisi Hizmetimizle ilgili bilgilere bu sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Çocuk sahibi olmak hemen hemen her çiftin en büyük arzuları arasında yer almaktadır. Evlenir evlenmez bebek yapmak isteyen çiftler olduğu kadar bu isteklerini daha ilerleyen dönemlere erteleyen çiftlerde bulunmaktadır. Ne yazık ki çeşitli sağlık sorunları sebebiyle her zaman kolay bir şekilde bebek sahibi olmak mümkün olmamaktadır. Bu nedenle günümüzde pek çok çift tüp bebek tedavisine yönelmektedir. Eğer sizde tüp bebek tedavisi uygulatmayı düşünüyorsanız, Bursa tüp bebek ve Bursa kadın doğum uzmanı denildiğinde kendini ispat etmiş bir siteden bilgi almak istiyorsanız doğru adrestesiniz.

 

Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Tüp bebek tedavisini kısaca erkekten alınan spermlerin kadının yumurtaları ile laboratuvar ortamında birleştirilerek döllenmenin sağlanması şeklinde özetleyebiliriz. İlk kez 1978 yılında tüp bebek yöntemi kullanılarak İngiltere’de bir bebek dünyaya gelmiş ve o günden bu güne tüp bebek tedavisinde büyük aşamalar kaydedilmiştir.

Kimler Tüp Bebek Tedavisi İçin Uygundur?

Tüp bebek tedavisi özellikle infertilite yani kısırlık teşhisi konulan kişilere, her iki tüpü tıkalı olanlara, menisinde sperm bulunmayanlara, yumurtalarında bozukluk olanlara, spermlerinde kalite bozukluğu bulunanlara, hormon bozukluğu olanlara, immünolojik durumlarda, gebelik kayıplarının tekrarlanması halinde ve kadının yaşı ileri ise uygulanmaktadır.

Kimler Tüp Bebek Tedavisi İçin Uygun Değildir?

Erkeğin sperm üretimi bulunmuyorsa, kadın yumurta üretimini kaybetmişse, menopoza girmişse, hormon seviyeleri bozuksa ya da operasyonla rahmi alınmışsa bu kişiler tüp bebek tedavisine yanıt vermeyeceğinden tedavi için uygun değillerdir.

Tüp Bebek Tedavisinin Başarı Oranı Ne Kadardır?

Tüp bebek tedavisinin başarıya ulaşması yaşa göre değişiklik göstermektedir. 30 yaş altında başarı oranı %60 civarında iken, 35 yaşından sonra %40 civarına gerilemekte, 45 yaşından sonra ise %15 civarına gerilemektedir. Bu oranlar tüp bebek tedavisinin başarılı olması için erken hareket edilmesi gerektiğinin göstergesidir.

Tüp Bebek Aşamaları Nelerdir?

Tüp bebek tedavisi çeşitli aşamalardan oluşmaktadır. Öncelikle çiftin doktorları tarafından muayene edilerek sağlıklarıyla ilgili tüm hikayeleri dinlenmeli, çeşitli tahliller uygulanarak tüp bebek tedavisinin nasıl uygulanacağı planlanmalıdır. İkinci aşamada yumurtalıklarda sağlıklı embriyoların gelişmesi için iğne tedavisine başlanmaktadır. Üçüncü aşamaya geçildiğinde gelişen yumurtalar toplanmakta ve erkekten sperm alınmaktadır. Erkeğin doğal yollarla sperm verememesi halinde mikro TESE yöntemi kullanılarak sperm elde edilir. Alınan spermler ile toplanan yumurtaların laboratuvar ortamında döllenmesi dördüncü aşamayı oluşturmaktadır. Beşinci aşamada döllenmiş olan yumurtalar rahim içine yerleştirilir. Tüm bu aşamalardan sonra 12 gün beklenmekte ve gebelik testi yapılmaktadır.

Tüp Bebek Merkezinin Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tüp bebek tedavisinin başarıya ulaşmasındaki en büyük etkenlerden biri seçilen tüp bebek merkezinin kalitesidir. Bu nedenle tedaviye başlanmadan önce detaylı bir araştırma yapılmalıdır. Eğer hayallerinizdeki bebeğe kavuşmak istiyorsanız seçeceğiniz tüp bebek merkezinin ne kadar canlı doğum gerçekleştirdiği, ne kadar zamandır hizmet verdiği ve çalışanlarının tecrübesi gibi konularda bilgi sahibi olmalısınız. Bunların yanı sıra tüp bebek tedavisi deneyen hastaların da görüşlerinden faydalanabilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisinin Başarıya Ulaşması İçin Neler Yapılmalıdır?

Tüp bebek tedavisi yüzde yüz başarı ile sonuçlanan bir tedavi değildir. Başarı şansını arttırmak için çiftlerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Çiftlerin özellikle de kadınların düzenli olarak muayenelerini yaptırmaları, ağır egzersizlerden uzak durmaları, beslenmelerine dikkat etmeleri ve stresten uzak durmaları gerekmektedir.

Tüp Bebek Tedavisinin Başarısız Olma Sebepleri Nelerdir?

Tedavinin başarısız olmasındaki en önemli sebepler arasında embriyo oluşumunun kalitesizliği ve yanlış ilaç tedavisi; kadında bulunan miyom gibi kitleler ve rahim iç duvarındaki bozukluklar ile çikolata kistleri ile tüplerde meydana gelen sorunlar sayılabilir.

Sizde Bursa kadın doğum uzmanı ve Bursa tüp bebek merkezi konularında öne çıkan merkezimiz ile iletişime geçebilir ve aklınızdaki tüm soruların yanıtlarını öğrenmeye başlayabilirsiniz.

bedoctor-icon-pin

Burrsa Tüp Bebek Merkezi

Fethiye Mah. Alev Sok. No:10 D:16-17-18 Nilüfer BURSA